Suunnittelu


Konsultointikäynti
Konsultointikäynti soveltuu niin yksityispihoille kuin taloyhtiöillekin.

Konsultointi suoritetaan asiakkaan pihalla, jolloin käydään suullisesti lävitse pihan ongelmakohdat, annetaan parannusvinkkejä, kerrotaan kasvien hoito-ohjeita, käydään läpi pihan toiminnot, kuten kulkuväylät, oleskelualueet ja leikkipaikka. Konsultointikäynnin aikana asiakasta suositellaan tekemään muistiinpanoja itse läpikäydyistä asioista, niin että asiakas saa kirjoitettua ylös ne asiat jotka kokee tärkeimmäksi muistaa.

Konsultointikäyntejä suoritetaan PK-seudulla ja sen lähialueella. Käynnin kesto on 1-2 h.

Käynnin hinta on 150 € sis alv 24%.
Mikäli konsultointikäynti johtaa pihasuunnitelman tilaamiseen, niin käynnin hinta hyvitetään suunnitelman kokonaishinnasta.

Pihasuunnittelu
Uudisrakennuskohteissa pihasuunnittelijaan kannattaa ottaa yhteyttä jo siinä vaiheessa, kun tontti on ostettu. Kun suunnittelutyö aloitetaan samanaikaisesti asuinrakennuksen suunnittelun kanssa, pihasta tulee yhtenäinen kokonaisuus talon kanssa. Suunnittelija näkee mitkä ovat säilyttämisen arvoisia puita ja alueita, voidaanko olemassa olevia maamassoja käyttää pihanrakennuksessa ja miettiä valmiiksi missä rakennustyömaan aikana voidaan säilyttää rakennusmateriaaleja.
Kun pihan rakennustyöt aloitetaan samanaikaisesti talonrakennustöiden kanssa, niin pihan kaivuutyöt ja maamassojen siirrot voidaan tehdä samalla vaivalla talon perustuksien kaivuutöiden yhteydessä ja näin syntyy taloudellista säätöä. On huomattavasti kalliimpaa ja vaivalloisempaa ryhtyä rakentamaan pihaa jälkikäteen, kun talo on jo rakennettu.

Valmiissa kohteissa suunnittelijaan kannattaa ottaa yhteyttä, kun olemassa olevalle pihalle tarvitaan muutosta, kasvillisuus vaatii uudistamista, pihan käyttötarkoitus on muuttunut tai halutaan helppohoitoinen ja edustava piha.

      

Luonnossuunnitelma
Luonnos on yleensä käsin piirretty hahmotelma pihan eri toiminnoista, kuten kulkuväylät, oleskelualueet, lumitilat, valaistus, leikkialue, näkösuojista ja näkymistä sekä kasvillisuusalueista. Kasvillisuus on jaoteltu karkeasti puihin, pensaisiin ja perennoihin. Luonnoksesta näkee idean, miten pihaa tullaan käyttämään ja miten sen eri osa-alueet sijoittuvat toisiinsa nähden.

 

Yleissuunnitelma
Yleissuunnitelmassa on pihan eri toiminnot sijoitettu paikoilleen, pihan pinnanmuodot on huomioitu suunnittelussa, pihalla käytettävät materiaalit ja kasvit on määritelty ja kasviluettelo sisältää kasvilajikkeet ja kappalemäärät. Yleissuunnitelma on mittatarkka asiakirja.

 

Toteutussuunnitelma
Toteutussuunnitelma on mittatarkka asiakirjapiirrustus, jossa näkyy edellisten asioiden lisäksi pihan pinnanmuodot tarkasti, se sisältää kasvi- ja materiaaliluettelon, suunnittelukohteesta riippuen julkisivu-, leikkaus-, rakenne- ja detaljipiirrustuksia sekä istutussuunnitelmat sekä virallisen työselostuksen.

Vihersisustus ja hääkoristelu